Abdullah Gül Gümüşhane izlenimlerini paylaştı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan ve Gümüşhane ziyaretine ilişkin izlenimlerini Twitter'dan takipçileriyle paylaştı.

Erzincan'ın geçmişte çok büyük acılar yaşadığına, bugün ise kentin çok geliştiğine ve güzelleştiğine işaret eden Gül, bundan duyduğu memnuniyeti belirtti. Vatandaşların samimi ve sıcak sevgi gösterileri için teşekkür eden Gül, "Erzincan denilince akla meşhur tulum peyniri, bakır işçiliği ve buradaki tarihi 3. Ordu gelir" ifadesini kullandı.

Cuma namazını Terzi Baba Camisi'nde kıldığını, akşam da cemevini ziyaret ederek Alevi vatandaşlarla bir araya geldiğini anımsatan Gül, cemevi ziyaretine ilişkin fotoğrafa da mesajında yer verdi.

Erzincan'dan Gümüşhane'ye geçerken yol üzerinde Kelkit'te durduğunu aktaran Gül, kendisini görmek için ağaca çıkan 85 yaşındaki Halil dayı ve tüm Kelkitli vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

Gümüşhane'de de vatandaşların yoğun sevgi gösterisiyle karşılaştığını kaydeden Gül, Valiliğin girişinde kendisini karşılayan ve dünya derecesi olan karate ekibiyle çekilen fotoğrafını paylaştı. Kentin, altın, gümüş, çinko, bakır gibi zengin maden yatakları ile pestil ve kömesiyle meşhur olduğunu vurgulayan Gül, belediye başkanlığı önünde kurulan pestil ve köme standını ziyaret ettiğini, lezzetli ürünleri gazetecilere de ikram ettiğini aktardı.