Zengin'e Bir Ödül Daha

Gümüşhaneli fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin, uluslararası fotoğraf yarışmasında ikinci kez ödül aldı.

Bugüne kadar ulusal yarışmalarda çok sayıda ödül alan Zengin, Kahire Uluslararası Fotoğraf Sanatı Sergisi tarafından düzenlenen yarışmada, jüri özel ödülüne layık görüldü.

“2nd Cairo International Photographic Art Exhibition” adı altında düzenlenen ve 72 ülkeden 6 bin 677 kişinin katıldığı yarışmada “UPI Ribbon” jüri özel ödülü almaya hak kazanan Zengin, daha önce Konya Valiliği tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Dünya İnançları kategorisinde “UPI Gümüş Madalya” kazanmıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Zengin, “Ülke içerisinde düzenlenen birçok yarışmada derecem var. Ancak Uluslararası olarak düzenlenen yarışmalarda aldığım ikinci ödülüm bu oldu. Yarışmada toplamda 5 kategori vardı. Bu kategorilerde 99 kişi ödül aldı. Bende bu 99 kişi arasında yer aldım. Bu benim için bir gururdur. Bundan sonra da düzenlenecek olan yarışmalarda Gümüşhane’yi temsil etmeye devam edeceğim” dedi.