Şehit Acısı Gümüşhane'ye Düştü

Diyarbakır Sur'da terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada keskin nişancı tüfeği ile vurularak ağır yaralanan Gümüşhaneli teğmen Recep Erdoğan, kaldırıldığı askeri hastanede bu sabah şehit oldu.

Sur'daki Kurşunlu Camisi'ne 50 metre mesafede keskin nişancı kurşunu ile ağır yaralan Erdoğan, Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Erdoğan'ın Gümüşhane merkeze bağlı Hasköy nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehadet mertebesine erişen Jandarma Teğmen Recep Erdoğan’ın naaşı Gümüşhane’ye getiriliyor.

Askeri uçakla saat 15.15 sıralarında Trabzon’a getirilen şehidimizin naaşını burada Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehidin ailesi, askeri erkan ve yüzlerce Gümüşhaneli karşıladı.

Baba Vahittin Erdoğan, oğlunun cenazesinin karşılanması sırasında “Bin tane evladım olsa vatana feda olsun” derken, oğlunun son şehit olması temennisinde bulunarak gözyaşı döktü. Anne Mecnun Erdoğan ve kızları da kardeşlerinin arkasından gözyaşı dökerken, şehit Teğmen’in cenazesi daha sonra Gümüşhane Belediyesi’nin cenaze aracına konularak memleketi Gümüşhane’ye gönderildi.

Konvoy eşliğinde saat 15.30’da baba ocağı Gümüşhane’ye doğru yola çıkan şehidimizin naaşı Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırılacak.

Yarın öğle namazının ardından Kemaliye Camiinde kılınacak cenaze namazına müteakip merkeze bağlı Hasköy köyü Merkez mahallesinde toprağa verilecek olan Erdoğan için kent merkezindeki dolmuş ve taksiler Türk bayrağıyla donatılırken çok sayıda esnaf ve evin camına da Türk bayrakları asıldı.

BAZI CADDELER TRAFİĞE KAPATILACAK

Binlerce kişinin katılması beklenen Cenaze töreni nedeniyle yarın saat 08.00’dan itibaren Atatürk Caddesi, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Caddesi, Zafer Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Sebahattin Aytaç Caddesi trafiğe kapatılacak. Gün boyunca Belediye hoparlörlerinden bu caddelerde araç park edenlerin araçlarını kaldırması istendi.