Hoşgeldin Finallllll: 3-1

Spor Toto 2.Lig Play Off Yarı Final müsabakasında Gümüşhanespor, kendi sahasında konuk ettiği Keçiörengücü’nü 3-1 mağlup ederek finale yükseldi.

MAÇTAN DAKİKALAR:

22. dakikada karşılaşmanın ilk ciddi atağı konuk ekipten geldi. Erman kendi sahasından aldığı topla rakip kale çizgisine kadar indiği anda yaptığı ortaya Yıldıray’ın volesi yandan auta gitti.

36. dakikada gelişen Keçiörengücü kontra atağında Coşkun’un tek pasıyla bir anda defansın arkasına sarkan Yıldıray, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda net bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

42. dakikada sağ kanattan gelişen Gümüşhanespor atağında Cumhur’un ortasına Ali Özgün’den önce defans oyuncusu elle müdahale edince karşılaşmanın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Taşkın’ın sert bir vuruşla karşılaşmaya eşitliği getirdi.

Spor Toto 2.lig, Play-Off yarı final müsabakasında sahasında Keçiörengücü’nü 3-1 mağlup ederek final oynamaya hak kazanan Gümüşhanespor’da yüzler gülüyor.

Müsabakanın son düdüğünün çalmasının ardından sporcular sevinç gösterileri yaparken, taraftarlar da sahaya inerek oyuncuların sevincine ortak oldu. Müsabakanın son dakikalarında etkili şekilde gerçekleşen yağmur yağışıyla birlikte ard arda iki gol atarak ümitlerin tükendiği anda 1-0’ın rövanşında 3-1 öne geçerek finale yükselen Gümüşhanesporlu taraftarlar Yeni Şehir stadyumunu hınca hınç doldurdu.

Müsabaka boyunca sürekli takımına destek olan taraftarlarla Keçiörengücü oyuncuları arasında zaman zaman gerginliklerin de yaşandığı maçın ardından taraftarlar stadyuma inerek final sevincini oyuncularla birlikte yaşadı.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ve çok sayıda kurum müdürü ve taraftarda bu sevince ortak olurken Vali Yavuz bizzat soyunma odasına giderek oyuncu ve teknik heyeti tebrik etti.

“BURAYA HAK EDEREK GELDİK”

Müsabakanın ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulunan teknik direktör Fatih Akyel, “Çok çekişmeli bir maç oldu. 1-0 geriye düştük ama arkasından 3 tane atmasını bildik. Biz çok iyi bir takımız. Buraya hak ederek geldik. Bu ligin, bizim grubun en iyi futbolunu biz oynuyorduk. Bugün de bunu gösterdik. 1-0’dan 3-1’e getirdik. Kazandık, mutluyuz, hak ettiğimiz yerdeyiz. İnşallah finalde de hak ettiğimizi alarak PTT ligine çıkarız” dedi.

“ELİMİZDEN GELEN HERŞEYİ YAPIP ORADAN PTT LİGİNE ÇIKMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Kayseri’de 21 Mayıs’ta oynanacak olan final müsabakasında Bandırmaspor’la karşılaşacaklarını kaydeden Akyel, “Finale Bandırma ile oynayacağız. İyi bir takım onlarda. Ama bizde iyi bir takımız. Elimizden gelen herşeyi yapıp oradan PTT ligine çıkmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.